03mei

Het vinden en krijgen van jouw droombaan is natuurlijk hét hoogtepunt op professioneel gebied. Maar hoe vind je die droombaan nou precies? En kun jij aan de hand van een vacaturetekst wel bepalen of een bepaalde functie jouw droombaan is? Gelukkig zijn er een paar tips die jou op weg helpen bij het vinden van jouw droombaan.

1 Weet wat je zoekt
Hoe nauwkeuriger jij weet hoe jouw droombaan eruit ziet, hoe gerichter kunt zoeken. Schrijf voor jezelf welke functie je voor ogen hebt en welke voorwaarden daarbij horen op het gebied van salaris, extra’s, groeimogelijkheden en werkomstandigheden. 

2 Onderscheid jezelf
Als je niet wil dat jouw sollicitatie en cv op een (digitale) stapel belanden, zul je jezelf moeten onderscheiden. Besteed aandacht aan de opmaak van je cv of pak jouw sollicitatie op een creatieve manier aan door bijvoorbeeld een korte presentatie over jezelf samen te stellen. Hoe creatief en uniek jouw sollicitatie wordt, moet natuurlijk wel afgestemd worden op het bedrijf waar je gaat solliciteren. 

3 Is een droombaan kant en klaar?
Misschien zie je een vacature voorbij komen waarbij jouw droombaan in het verschiet ligt maar waarbij je zelf nog een weg hebt af te leggen. Misschien biedt een bedrijf de mogelijkheid om door te groeien in vaardigheden en ervaring totdat je jouw droomfunctie kunt vervullen. Geef dit bij sollicitatiegesprekken duidelijk aan zodat jullie allebei weten waar je aan toe bent op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

4 Creëer een digitaal visitekaartje
Ben jij ergens extreem goed in? Of heb je heel veel kennis over één onderwerp? Gebruik dan online platformen om een digitaal visitekaartje voor jezelf te maken. Gebruik bijvoorbeeld LinkedIn en Twitter om jouw kennis over een onderwerp uit de doeken te doen en link naar deze platformen in jouw sollicitatiebrief en cv. 

5 Een succesvol sollicitatiegesprek
En dan is het eindelijk zover: je bent uitgenodigd op sollicitatiegesprek voor jouw (potentiële) droombaan. Dan wil je het sollicitatiegesprek natuurlijk zo goed mogelijk doorlopen. Ook hiervoor hebben wij enkele tips voor je.
https://wematchpeople.nl/blog/tips-tricks-voor-een-succesvolle-sollicitatie/ 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *