07mrt

Om een sollicitatie succesvol te laten gaan, moet je natuurlijk goed voorbereid zijn. Met deze tips & tricks voor een succesvolle sollicitatie maak jij bij elk gesprek een verpletterende indruk. 

Bereid je goed voor

Bij de voorbereiding op een sollicitatiegesprek komt een hoop kijken. Zorg ten eerste dat je de vacature goed gelezen hebt. Daarnaast biedt de site van het bedrijf waar je gaat solliciteren veel waardevolle informatie. Lees deze goed door om een duidelijk beeld te krijgen van wat het bedrijf belangrijk vindt. Denk ook alvast na over jouw ideale salaris. 

Kom op tijd

Dit spreekt natuurlijk voor zich, maar op tijd komen is erg belangrijk. Hiermee laat je zien dat je de situatie op waarde schat en dat het gesprek belangrijk voor je is. Door op tijd te komen, begin je het gesprek al op goede voet.

Wees netjes gekleed

Ook je presentatie is van belang. De eerste indruk van jou wordt door de ander al binnen de eerste tien seconden gemaakt. Zorg dus dat jijzelf en je kleding netjes verzorgd zijn. Dus geen gaten in je kleding, afgetrapte schoenen of zwarte randen onder je nagels. 

Stel een paar slimme vragen

Uiteindelijk komt bij een sollicitatiegesprek altijd de vraag: en heb jij nog vragen voor ons? Dit is het moment dat je écht indruk kunt maken. Een paar voorbeeldvragen die gegarandeerd indruk maken en waarmee jij een beter beeld krijgt van het bedrijf zijn:

  • Welke werkzaamheden zouden onder mijn functie vallen? (mits dit niet in de vacaturetekst gespecificeerd is)
  • Hoe ziet een reguliere werkdag bij jullie op kantoor eruit?
  • Wat is een project waar jullie op dit moment mee bezig zijn waar jullie trots op zijn?
  • Hoe zien jullie de ideale invulling van deze functie voor je?
  • Wat is het belangrijkste dat ik kan bijdragen in deze functie om het bedrijf te helpen groeien?

Stuur een vervolg e-mail

Als je een leuk gesprek hebt gehad, is het een goed idee om je hiervoor te bedanken. Met een vervolg e-mail, die je een paar uur na het gesprek stuurt, kun je je bedanken voor het gesprek en jezelf als kandidaat nog een keer extra onder de aandacht brengen. 

Ook extra stappen zetten op marketinggebied? We Match People!

Wij maken de ideale match tussen creatieve opdracht en de ideale marketing professional. Wij hebben alle expertises in huis: art directors, copywriters, social media marketeers, webdevelopers, grafische vormgevers, SEO en SEA specialisten en ga zo maar door. 

Vanuit onze uitgebreide database zoeken we de ideale kandidaat die aansluit bij de vacature. Door onze jarenlange ervaring op marketinggebied beoordelen wij iedere kandidaat op kwaliteit en creativiteit. Ook stappen zetten op marketinggebied? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! 

Ook extra stappen zetten op marketinggebied? We Match People!

Wij maken de ideale match tussen creatieve opdracht en de ideale marketing professional. Wij hebben alle expertises in huis: art directors, copywriters, social media marketeers, webdevelopers, grafische vormgevers, SEO en SEA specialisten en ga zo maar door. 

Vanuit onze uitgebreide database zoeken we de ideale kandidaat die aansluit bij de vacature. Door onze jarenlange ervaring op marketinggebied beoordelen wij iedere kandidaat op kwaliteit en creativiteit. Ook stappen zetten op marketinggebied? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!