13mrt

Hoe zorg je ervoor dat jouw CV precies de juiste informatie geeft waardoor jij opvalt bij elke werkgever waarbij je solliciteert? Daar hebben wij een paar tips voor!

Eigenlijk kun je een CV in drie verschillende onderdelen opdelen: opmaak, inhoud en persoonlijkheid. Alle drie zijn belangrijke elementen die ervoor zorgen dat je niet alleen opvalt maar ook laat zien dat je aansluit bij de organisatie waarbij je solliciteert. 

Opmaak
Je kunt de opmaak van je CV aanpassen aan het bedrijf waarbij je solliciteert. Dit kun je makkelijk doen in gratis online programma’s zoals Canva. Hiermee laat je zien dat je begrijpt waar de organisatie voor staat. Is het een creatief bedrijf? Pak dan uit met matchende kleuren en opmaak. Is het een serieus bedrijf? Hou je opmaak dan strak, netjes en zakelijk. 

Inhoud
Natuurlijk is de inhoud van je CV het allerbelangrijkst. Door het beschrijven van je werkervaring kun je aantonen dat jij geschikt bent voor de functie waarop je solliciteert. Wees daarom selectief in welke werkervaring je wel en niet noemt. Niet alles is even relevant voor elke functie. Beperk je daarom tot de belangrijkste functies die je vervuld hebt en focus je hierbij ook op het beschrijven van jouw werk en wat het uitvoeren van jouw werkzaamheden heeft bijgedragen aan je vaardigheden. 

Let er bij het maken van je CV ook op dat je belangrijke details niet vergeet zoals je contactgegevens en verschillende opleidingen en cursussen. 

Persoonlijkheid
Voeg een beetje van je persoonlijkheid toe aan je CV om ervoor te zorgen dat mensen het gevoel krijgen dat ze jou een beetje leren kennen bij het lezen van je CV. Je kunt persoonlijkheid toevoegen door bijvoorbeeld een foto van jezelf toe te voegen of het creatiever aan te pakken en in de opmaak van icoontjes voor iets bijzonders te kiezen. Het belangrijkste is dat jouw CV een verlengstuk van jouw zakelijke persoonlijkheid is en uitdraagt wie jij bent in een professionele setting.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *