21nov

Twijfel jij of je nog wel op je plek zit bij je huidige baan? Misschien ben je wel toe aan een nieuwe uitdaging maar heb je dat nog niet door. Soms kan het goed zijn om bij jezelf na te gaan of dit het geval is. Herken jij een van de onderstaande signalen? Dan zou het zomaar kunnen dat het een goed idee is om vacatures in de gaten te gaan houden.

Saaaaaai…
Jij hebt weinig zin om aan je werkdag te beginnen. Jij weet tenslotte al precies wat je te wachten staat en je verveelt je dagelijks. Dit is een teken dat je uitdaging en afwisseling mist en toe bent aan vernieuwing. Of dit nu in de vorm van een compleet nieuwe baan is of door een goed gesprek met je baas te hebben, er moet iets veranderen om weer zin te krijgen in je werk. 

Het past niet meer
Als er geen nieuwe uitdagingen meer worden geboden in je werk, kan het zijn dat je binnen het bedrijf waar je werkt bent uitgegroeid. Misschien heb je alle groeimogelijkheden al benut of misschien zijn deze er gewoon niet. Hoe het ook zij: als het kriebelt je verder te ontwikkelen, is het tijd om op zoek te gaan naar iets anders. 

Werkuitbreiding
Misschien is het wel zo dat je huidige functie niet al je behoeftes vervult. Marketing is een ontzettend breed vakgebied waarin je veel verschillende rollen kunt vervullen. Ben je bijvoorbeeld marketeer maar zou je ook wel eens creatiever bezig willen zijn om zelf iets te maken? Dan kun je je rol misschien uitbreiden door je te verdiepen in grafische vormgeving of copywriting. Zo kun je je rol uitbreiden. Ga op zoek of er bedrijven zijn die jou de mogelijkheid geven om op deze manier te groeien.

Waardering
Ook waardering is een belangrijk element dat zorgt voor werkgeluk. Waardering komt in verschillende vormen zoals complimenten, aandacht voor speciale gelegenheden en een financiële factor. Is één van deze, of misschien wel meer van deze, niet voldoende? Dan wordt het tijd om een andere werkplek te zoeken waar je wel gewaardeerd wordt op de manieren die jij belangrijk vindt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *