06okt

De laatste jaren is er op arbeidsgebied veel veranderd. De pandemie heeft ervoor gezorgd dat we anders zijn gaan werken en inmiddels kent de arbeidsmarkt een overschot aan openstaande vacatures. Door het veranderen van de manier van werken, veranderen ook de HR trends mee. Dit zijn de trends voor 2023. 

Duurzaamheid en flexibiliteit
Duurzaamheid en flexibiliteit gaan praktisch hand in hand samen op werkgebied. De komende jaren was duurzaamheid al een belangrijk begrip maar dit zal de komende jaren alleen nog maar meer toenemen. De duurzaamheidswaarden van een bedrijf moeten zichtbaar aanwezig zijn om te lezen en een duidelijke duurzame bedrijfsvoering is voor veel mensen belangrijk. 

Dit gaat ook door in de manier waarop mensen mogen werken binnen een bedrijf. Thuiswerken en hybride werken zijn sinds de pandemie een vast onderdeel van ons werk geworden en voor veel mensen wordt dit als een prettig iets ervaren. Daarom zal de mogelijkheid om op deze manier te kunnen werken alleen maar toenemen, waardoor werknemers langer tevreden blijven binnen een bedrijf. 

Grotere rol voor het individu
Ook de inspraak van medewerkers wordt steeds belangrijker. Zelfsturing wordt steeds vaker de norm en daarmee is er een grotere rol weggelegd voor het individu of zelfsturende teams. Zo krijgt het individu meer te zeggen over werkinhoud, systeemontwikkeling en procesoptimalisatie. Ook de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de eigen vaardigheden komt bij het individu te liggen. Hiermee worden functies meer fluïde en zijn werknemers breder inzetbaar. 

Andere werkinvulling
De rol van HR-medewerkers zal de komende jaren flink veranderen. Digitalisering en automatisering zorgen er de komende jaren voor dat vele taken uit handen genomen kunnen worden met een technische oplossing. Hierdoor krijgen HR-medewerkers meer tijd vrij voor andere taken zoals coaching en ontwikkeling. Ook de manier van werving verandert hierdoor. Sociale media zullen een steeds grotere rol gaan spelen bij het vinden van nieuwe kandidaten en het creëren van een bedrijfsimago. 

Ook extra stappen zetten op marketinggebied? We Match People!
Wij maken de ideale match tussen creatieve opdracht en de ideale marketing professional. Wij hebben alle expertises in huis: art directors, copywriters, social media marketeers, webdevelopers, grafische vormgevers, SEO en SEA specialisten en ga zo maar door. 

Vanuit onze uitgebreide database zoeken we de ideale kandidaat die aansluit bij de vacature. Door onze jarenlange ervaring op marketinggebied beoordelen wij iedere kandidaat op kwaliteit en creativiteit. Ook stappen zetten op marketinggebied? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *