21sep

Het tekort op de arbeidsmarkt is nog steeds aanwezig. Daarom kan het voor bedrijven lastig zijn om nieuw talent aan te trekken. Experts die op zoek zijn naar een nieuwe baan hebben tenslotte een ruime keuze, en dus moet jij je als bedrijf onderscheiden om zeker te weten dat mensen voor jou kiezen. Met onderstaande tips weet je in ieder geval zeker dat je jouw bedrijf op een positieve manier in de kijker speelt!

Zichtbaarheid
Wil je dat mensen als eerste aan jouw bedrijf denken als ze op zoek gaan naar een nieuwe baan? Dan moet je ervoor zorgen dat jij als organisatie ’top of mind’ bent. Dit betekent dat je moet werken aan je zichtbaarheid. Maak gebruik van alle social media kanalen, maar zet ook advertenties tactisch in. Stel je doelgroep zo af dat je precies de mensen bereikt die je wil bereiken.

On brand
Ga je aan de slag met de zichtbaarheid, zorg dan dat deze uitingen ‘on brand’ zijn. Hiervoor moet je natuurlijk wel eerst weten wat de merkidentiteit van jouw organisatie is. Hieronder valt bijvoorbeeld de manier waarop je je doelgroep aanspreekt, de visuele uitingen die jouw bedrijf maakt en de kernwaarden- en normen van jouw organisatie. Door deze dingen voor jezelf helder te hebben, kun je ze doorvoeren in je social media uitingen en advertenties. Hierdoor krijgen potentiële kandidaten in één oogopslag een goed beeld van jouw bedrijf en de soort werkplek die ze kunnen hebben.

Vacaturetekst
Dit is natuurlijk een open deur, maar wil je écht de ideale kandidaat aanspreken, dan moet je ervoor zorgen dat je vacaturetekst tiptop in orde is. Geen ellenlange teksten of vereisten van je kandidaat, maar een heldere, beknopte beschrijving. Voeg er ook een sales pitch aan toe waarmee je mogelijke kandidaten enthousiasmeert om te solliciteren.

Vraag hulp
Natuurlijk kun je ook het hele werving & selectieproces uitbesteden, of je kunt ervoor kiezen om op detacheringsbasis een kracht aan te nemen. Op deze manier hoef je zelf een stuk minder energie te steken in het vinden van nieuw personeel en krijg je direct kandidaten aangeboden die ook echt bij jouw functieprofiel en vereisten passen.

Ook snel nieuwe collega’s werven? Maak gebruik van de We Match People database en besteed je vacature uit voor succes.