03mei

Ben je op zoek naar een baan op marketinggebied maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Het vinden van de perfecte marketing vacature is natuurlijk afhankelijk van wat jouw wensen zijn. Wil je instappen op senior niveau? Of wil je liever op een plek werken waar je jezelf nog helemaal kunt ontwikkelen? Bij We Match People helpen we je de perfecte marketing vacature te vinden. 

Welke rol vervul jij?
Als marketeer kun je je meerdere kanten op ontwikkelen. Je kunt meer voor een strategische kant gaan, of juist de creatieve kant. Ook de marketing werkzaamheden zelf kun je eventueel combineren met een andere expertise zoals grafisch ontwerp of copywriting. 

Om de ideale marketing vacature te vinden moet je dus weten op welk gebied jij het sterkst bent of welke kant je je op wil bewegen. Zoek je naar een plek waar je direct helemaal tot je recht komt of wil je juist mogelijkheden hebben om vaardigheden bij te leren?

Wat zijn je ambities?
Ook jouw ambities wegen mee in het vinden van de ideale marketing vacature. Wil je bijvoorbeeld binnen een bedrijf werken dat één product of dienst verkoopt? Dan ben je op zoek naar een functie op een internet marketingafdeling. 

Maar je kunt ook gaan werken bij een marketingbureau dat door bedrijven wordt ingehuurd. In dat geval is jouw werk gevarieerd en leer je altijd wel iets nieuws. In dit soort marketingbureaus kun je ook nog een onderscheid maken tussen een groot of een klein bureau. Grotere bureaus werken vaker ook samen met grotere merken terwijl je bij kleinere bureaus eerder lokaal aan de slag zult gaan. 

Blijft op de hoogte
Om als eerste op de hoogte te zijn van al het nieuws in de marketingwereld, de nieuwste vacatures en de laatste weetjes, is het goed om de juiste platformen en mensen te volgen. Denk bijvoorbeeld aan kennis websites speciaal gericht op marketing zoals Frankwatching of Adformatie of mensen die werken in marketing via LinkedIn. Natuurlijk kun je je ook aanmelden bij speciale uitzendbureaus voor marketing professionals zoals We Match People 😉 .