21sep

De arbeidsmarkt is constant in beweging en groei (of juist krimp) kan snel gaan. Er kunnen momenten zijn dat je (tijdelijk) behoefte hebt aan meer personeel. Dan wil je snel kunnen schakelen om jouw aanbod te kunnen blijven matchen aan de vraag en behoefte van de markt. Om dit te kunnen doen, zijn er een paar kernwoorden die je helpen je organisatie op te schalen wanneer nodig. Flexibiliteit, duidelijkheid en vindingrijkheid.

Verwachtingsmanagement
Verwachtingsmanagement en duidelijkheid is enorm belangrijk als je van plan bent om op te schalen. Dit is belangrijk voor zowel je interne communicatie als je externe communicatie om nieuwe professionals aan te trekken. Een opschaling binnen het bedrijf brengt namelijk ook verandering met zich teweeg en dus is het belangrijk dat jouw huidige personeel precies weet waar ze aan toe zijn en wat de veranderingen voor hun betekenen. 

Voor je externe communicatie met betrekking tot het invullen van vacatures, snijdt het mes aan twee kanten. Niet alleen moet je duidelijk maken wat jij van potentiële werknemers verwacht maar je moet ook duidelijk zijn in wat een werknemer van jouw bedrijf kan verwachten. Tenslotte moet het solliciteren en werken bij jouw organisatie meerwaarde opleveren voor je werknemers. 

Zoeken in onverwachte hoeken
Soms moet je verder kijken dan je neus lang is. In de huidige veranderende arbeidsmarkt moet je flexibel zijn. Het aannemen van personeel dat twintig jaar op z’n plek blijft, is verleden tijd. Wanneer het uitzetten van een vacature via de traditionele wegen geen geschikte kandidaat heeft opgeleverd, wordt het tijd om andere manieren en mensen te benaderen. 

Probeer bijvoorbeeld eens een advertentie op social media om een andere doelgroep aan te spreken óf bied mensen de mogelijkheid van een opleiding aan. Zo kun je ook professionals aantrekken die misschien nog niet in jouw vakgebied gespecialiseerd zijn maar die op zoek zijn naar een carrière  switch. 

Schakel een partner in
Een effectieve manier om snel en succesvol op te schalen, is het inschakelen van een betrouwbare partner. Samenwerken met een gespecialiseerd bureau voor werving en selectie of een detacheringsbureau kan enorm waardevol zijn. Deze partners hebben vaak een uitgebreid netwerk van kandidaten en beschikken over de expertise om snel de juiste match te vinden voor jouw organisatie.

Door een samenwerking aan te gaan, kun je je richten op je kernactiviteiten en het groeiproces versnellen. Daarnaast nemen deze partners vaak de screening en selectie van kandidaten voor hun rekening, wat tijd en middelen bespaart. Kies wel een partner die goed bij de cultuur en waarden van je organisatie past, zodat de nieuwe medewerkers naadloos in het team kunnen integreren.

Wil je direct opschalen zonder het werving & selectieproces zelf te moeten organiseren? Maak gebruik van de database van We Match People en besteed je vacature uit. Wij zorgen ervoor dat jij de kandidaat van je dromen vindt voor een match made in heaven.