21sep

Welke werknemer je ook hoopt aan te trekken: een vacaturetekst is het eerste waarmee mensen een beeld krijgen van jouw organisatie. Ben je op zoek naar een marketeer? Dan zul je je vacaturetekst hierop moeten afstemmen. Immers verschillen de wensen van mensen per functie en een marketing is een breed begrip. Wil je de juiste marketeer voor jouw functie vinden? Hou dan deze tips in je achterhoofd.

Duidelijkheid en volledigheid
In een vacaturetekst draait alles om duidelijkheid en volledigheid. Gebruik geen wollige teksten en onduidelijke taal maar zet meteen bovenaan om welke functie het gaat en voor hoeveel uur je deze persoon wil inzetten. Zoek je een marketeer met een bepaald specialisme zoals SEO/SEA of juist iemand die ook kan copywriten? Zet dit dan ook in de functiebeschrijving. 

Een beeld van jouw organisatie
Je hoeft geen heel essay over jouw organisatie te schrijven om de marketeer die je zoekt een beeld te geven van het reilen en zijlen binnen jouw bedrijf. Zoek je bijvoorbeeld een creatieve marketeer? Bedenk dan een leuke pitch zin voor in de vacature waaruit duidelijk wordt dat er bij jullie creatief en met humor nagedacht mag worden over de invulling van de functie. Ben je op zoek naar een serieuze kracht die analytisch denkt en binnen een mum van tijd een stijgende lijn kan laten zien in de cijfers? Spits dan de beschrijving van de werkdag hierop af. 

Selectie
Om ervoor te zorgen dat alleen de juiste mensen op jouw vacature reageren, is het belangrijk dat je een zorgvuldige selectie maakt uit de vaardigheden waar jouw kandidaat aan moet voldoen. Als je hier te veel opsomt en deze te algemeen houdt, verklein je de kans de juiste persoon te vinden. Maak daarom een top 5 van de meest belangrijke vaardigheden die de ideale kandidaat moet hebben. 

Onderscheid
Veel vacatureteksten lijken wel gekopieerd. Je vindt er weinig onderscheid in. Zorg met jouw vacaturetekst dat je niet meedoet aan de eenheidsworst door iets toe te voegen dat ervoor zorgt dat jouw tekst eruit springt én dat dit er tegelijkertijd voor zorgt dat meer mensen solliciteren. Voeg bijvoorbeeld een stukje toe waarom de sollicitant jouw organisatie moet overwegen en stem dit af met de dagelijkse invulling van de functie. Zo geef je direct meer informatie én je hebt een aantrekkelijke ‘hook’ voor potentiële kandidaten. 

Ook extra stappen zetten op marketinggebied? We Match People!

Wij maken de ideale match tussen creatieve opdracht en de ideale marketing professional. Wij hebben alle expertises in huis: art directors, copywriters, social media marketeers, webdevelopers, grafische vormgevers, SEO en SEA specialisten en ga zo maar door. 

Vanuit onze uitgebreide database zoeken we de ideale kandidaat die aansluit bij de vacature. Door onze jarenlange ervaring op marketinggebied beoordelen wij iedere kandidaat op kwaliteit en creativiteit. Ook stappen zetten op marketinggebied? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!