16nov

Als je een eigen bedrijf hebt, zul je misschien op een bepaald moment werknemers in dienst willen nemen. Om hiervoor de juiste werknemer te selecteren, dien je een sollicitatieprocedure op te starten en te doorlopen met een aantal kandidaten. Tijdens dit proces ben jij dus niet aan het ondernemen, waardoor je inkomsten misloopt en kosten maakt. Maar wat kost een sollicitatieprocedure nu ongeveer?

Om erachter te komen wat het opstarten en doorlopen van een sollicitatieprocedure jou ongeveer kost, zul je een gepersonaliseerde berekening moeten maken. Hierin houd je rekening met jouw persoonlijke uurtarief, de uren die je kwijt bent aan het maken en uitzetten van de vacature én de tijd die je vervolgens bezig bent met het afhandelen van alle reacties. 

Onder de streep

Onder de streep komt er dan waarschijnlijk een aardig bedrag uit jouw berekening van jouw uurprijs maal alle uren die je verwacht bezig te zijn met dit proces. Deze bedragen kunnen al snel oplopen in de duizenden euro’s. Daarbij is nog niet eens rekening gehouden met een eventueel tegenvallende kandidaat die je uiteindelijk besluit aan te nemen. Als de proefperiode namelijk niet bevalt, zul je het hele proces opnieuw moeten doorlopen wat betekent dat je twee keer flinke kosten maakt.

De juiste en flexibele oplossing

Om jezelf niet alleen kosten maar ook tijd en kopzorgen te besparen, is het uitbesteden van deze klus een ideale oplossing. Je kunt dit sollicitatieproces voor een vaste werknemer uitbesteden aan een bureau óf je kunt kiezen voor flexibele kandidaten die op projectbasis bij jouw bedrijf aan de slag gaan. Zo spendeer je alleen tijd en geld aan een kandidaat op het moment dat er ook daadwerkelijk werk ligt. Het externe detacheringsbureau zorgt er te allen tijde voor dat jij de juiste kandidaten aangeboden krijgt die passen bij jouw vacature. 

Ook extra stappen zetten op marketinggebied? We Match People!

Wij maken de ideale match tussen creatieve opdracht en de ideale marketing professional. Wij hebben alle expertises in huis: art directors, copywriters, social media marketeers, webdevelopers, grafische vormgevers, SEO en SEA specialisten en ga zo maar door. 

Vanuit onze uitgebreide database zoeken we de ideale kandidaat die aansluit bij de vacature. Door onze jarenlange ervaring op marketinggebied beoordelen wij iedere kandidaat op kwaliteit en creativiteit. Ook stappen zetten op marketinggebied? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!