05okt

De corona crisis heeft wereldwijd een enorme impact gehad. Ook op onze dagelijkse werkzaamheden. Daarbij is ook het recruitment proces drastisch veranderd: van de manier waarop we functies omschrijven tot de manier waarop we sollicitatiegesprekken voeren. Het zou zomaar kunnen dat enkele van deze veranderingen blijvend zijn. 

Een van de grootste, en waarschijnlijk blijvende, veranderingen is dat recruiters een stuk bedachtzamer om zullen gaan met het proces zelf. Hierin wordt zo efficiënt mogelijk gewerkt en wordt ook zorgvuldiger gekeken naar welke kandidaten de beste aanvullingen voor het bestaande team zijn. Hierdoor groeit de diversiteit van een team sneller dan eerst. 

Wie ’t eerst komt..

Een andere verandering in het sollicitatie en recruitment proces is dat de duur ervan zal afnemen. Met meer aanbod dan vraag, zijn werknemers gedwongen om een snelle beslissing te nemen. Tenslotte kunnen goede kandidaten op meerdere plekken met hun expertise terecht en daarom geldt: wie ’t eerst komt, die het eerst maalt.

Nieuwe manieren van solliciteren en werken

Door de coronacrisis hebben we veel op afstand moeten doen. Daarbij hebben digitale tools zoals Zoom en Teams een grote rol gespeeld. Een sollicitatiegesprek hoeft tegenwoordig niet meer face to face plaats te vinden maar kan virtueel plaatsvinden. Met de toegenomen mate van thuiswerken is het zelfs niet eens meer altijd nodig dat werknemers dichtbij de werklocatie wonen en kan er met gemak op afstand gewerkt worden. Dit heeft weer als gevolg dat er een steeds grotere doelgroep van professionals vrijkomt die aansluiten bij een vacature of positie.

Ook extra stappen zetten op marketinggebied? We Match People!

Wij maken de ideale match tussen creatieve opdracht en de ideale marketing professional. Wij hebben alle expertises in huis: art directors, copywriters, social media marketeers, webdevelopers, grafische vormgevers, SEO en SEA specialisten en ga zo maar door. 

Vanuit onze uitgebreide database zoeken we de ideale kandidaat die aansluit bij de vacature. Door onze jarenlange ervaring op marketinggebied beoordelen wij iedere kandidaat op kwaliteit en creativiteit. Ook stappen zetten op marketinggebied? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!