12jan

De banenmarkt is, net zoals de huizenmarkt, op dit moment nogal overspannen. Voor het eerst in jaren zijn er meer openstaande vacatures dan werkzoekenden. Dat zorgt ervoor dat bedrijven er alles aan doen om talenten aan te trekken. Maar is een vaste loondienst kracht wel altijd de ideale oplossing? Of kun je soms beter voor flexibele professionals kiezen? 

De vraag of je iemand vast in loondienst moet aannemen, of beter voor een flexibele professional kiest, is vrij gemakkelijk te beantwoorden. In essentie komt het erop neer of er een permanente rol is die door diegene vervuld moet worden. Is marketing bijvoorbeeld een dagelijks proces binnen jouw bedrijf? Dan loont het om een vaste marketeer aan te trekken. Is marketing echter iets dat meer op een projectbasis wordt ingezet? Dan loont het om te kiezen voor detachering.

De voordelen van detachering

Maar zoals gezegd: met een overspannen arbeidsmarkt is het antwoord niet zo simpel als hierboven gesteld wordt. Tenslotte kun je op zoek zijn naar een vaste kracht, maar kun je simpelweg niemand vinden om de vacature mee te vullen. Ook in dat geval is detachering een ideale uitkomst.

Met een gedetacheerde kracht, krijg je daarnaast een flink aantal voordelen tot je beschikking. We sommen er een paar op:

  • Een flexibele professional heeft al op veel verschillende plekken gewerkt en hierdoor meer werkervaring opgedaan
  • Een flexibele professional is geen vaste kostenpost maar kan op een flexibele projectbasis worden ingezet en daarna weer ingehuurd worden wanneer nodig
  • Een flexibele professional brengt een frisse blik met zich mee en kent het klappen van de zweep binnen verschillende bedrijven en zal daarmee niet alleen nieuwe ideeën opperen maar ook een proactieve houding hebben
  • Binnen detachering is er altijd een poel van professionals beschikbaar om op korte termijn een positie te vullen

Flexibiliteit kan dus een hoop voordelen hebben voor een bedrijf. Daarnaast zijn sommige professionals alleen op projectbasis in te huren, waardoor je alsnog gebruik kunt maken van al hun expertises. Bij een prettige samenwerking kan er natuurlijk altijd een vast maar flexibel partnerschap gevormd worden.

Ook extra stappen zetten op marketinggebied? We Match People!

Wij maken de ideale match tussen creatieve opdracht en de ideale marketing professional. Wij hebben alle expertises in huis: art directors, copywriters, social media marketeers, webdevelopers, grafische vormgevers, SEO en SEA specialisten en ga zo maar door. 

Vanuit onze uitgebreide database zoeken we de ideale kandidaat die aansluit bij de vacature. Door onze jarenlange ervaring op marketinggebied beoordelen wij iedere kandidaat op kwaliteit en creativiteit. Ook stappen zetten op marketinggebied? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!