07mrt

De arbeidsmarkt is hevig aan het veranderen. Met een groter aanbod aan vacatures dan werkzoekenden is het binnenhalen van het juiste personeel een grotere uitdaging geworden. Tenslotte kan een mismatch je duur komen te staan in deze overspannen arbeidsmarkt. Het is dan ook niet gek dat werving en selectie een specialisme is geworden voor elk vakgebied. 

Specialisatie vindt niet alleen plaats op de arbeidsmarkt zelf maar ook in recruitment gebied. Het wordt steeds meer verwacht dat werknemers zich specialiseren op één specifiek gebied en daarin uitblinken. Maar ook duizendpoten zijn er steeds meer te vinden. Als recruiter moet je dus exact weten hoe je hierop in moet spelen zodat je de juiste mensen op de juiste werkplek plaatst. 

Vooruitkijken naar de toekomst

Het is belangrijk om naar de toekomst van je eigen werk te kijken. De veranderingen en vereisten rondom werving en selectie gaan hand in hand samen met die op de arbeidsmarkt. Er komen steeds meer specialisaties bij en dus zal recruitment hierop aangepast moeten worden.

Maar ook de persoonlijke connectie wordt steeds belangrijker. Voor een langdurige samenwerking is het belangrijker dat iemand qua persoonlijkheid goed past binnen een bedrijf dan dat de vaardigheden van die persoon direct 100% aansluiten. 

Specialisatie op marketinggebied

Alle strategische en persoonlijke overwegingen die komen kijken bij het werving- en selectieproces vragen om de specialisatie van een recruiter. De expertise in één vakgebied zoals marketing, zorgt ervoor dat er altijd een juiste match wordt gemaakt tussen werknemer en werkgever. De recruiter weet immers precies waar hij op moet letten bij het selecteren van de juiste mensen. Daarnaast is deze persoon ook altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied zelf. Daardoor is het makkelijker om in te schatten welke vaardigheden een kandidaat nog nodig heeft en waar groeimogelijkheden zitten. 

Ook extra stappen zetten op marketinggebied? We Match People!

Wij maken de ideale match tussen creatieve opdracht en de ideale marketing professional. Wij hebben alle expertises in huis: art directors, copywriters, social media marketeers, webdevelopers, grafische vormgevers, SEO en SEA specialisten en ga zo maar door. 

Vanuit onze uitgebreide database zoeken we de ideale kandidaat die aansluit bij de vacature. Door onze jarenlange ervaring op marketinggebied beoordelen wij iedere kandidaat op kwaliteit en creativiteit. Ook stappen zetten op marketinggebied? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!