01sep

Het is gelukt: je hebt een sollicitatiegesprek weten te regelen bij jouw ideale baan! Dan wil je natuurlijk dat dit gesprek zo goed mogelijk verloopt. Ondanks dat sollicitatiegesprekken spannend kan zijn, kun je een hoop dingen doen om je voor te bereiden en ervoor te zorgen dat je een onvergetelijke en professionele indruk achterlaat. 

Zelfverzekerd overkomen
Het is niet erg om zenuwachtig te zijn voor een solliciatiegesprek. Een beetje zenuwen zorgen er juist voor dat je alert bent en snel reageert op alle vragen. Maar mocht je extra zelfverzekerd willen overkomen, dan kun je net voor het gesprek even een power pose op de wc doen. Ga met je voeten op heupbreedte staan en plaats je handen in je zij. Steek je borst vooruit en je kin omhoog. Deze houding geeft je vanzelf meer zelfvertrouwen. Zit tijdens het gesprek rechtop en friemel niet teveel. Gebruik je handen juist om tijdens het praten enthousiast en geanimeerd over te komen. 

Let op wat je zegt
Een sollicitatiegesprek is niet het moment om de vuile was buiten te hangen of om je favoriete vloekwoorden te gebruiken. Let er op dat je volledige zinnen maakt, nadenkt voordat je iets zegt en niet teveel struikelt over je woorden. Het kan geen kwaad om even na te denken voordat je een antwoord geeft. Dit kun je gerust zeggen of neem een slok van je koffie/water om jezelf meer tijd te gunnen.

Maak het persoonlijk 
Misschien ben je wel een echte sollicitatiemachine. Op elke standaard vraag vuur jij er een perfect voorbereid antwoord uit. Maar dan loop je kans mis dat de mensen aan de andere kant geen hoogte krijgen van wie jij bent en of je wel binnen het bedrijf past. Vertel iets over jezelf, maar zorg ervoor dat het ook relevant is voor het gesprek. Hou je bijvoorbeeld van lezen en werk je als copywriter? Dat komt dan mooi overeen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een grafische vormgever met een voorliefde voor beeldende kunst. Bedenk vooraf wat jou uniek maakt en waar je van houdt zodat je dit in het gesprek kunt verwerken. 

Weet wat je bijdraagt
Zelfkennis is dus van groot belang als je een sollicitatiegesprek in gaat. Daar hoort ook bij dat je goed weet wat jouw vaardigheden en expertises zijn. Weten wat jouw bijdrage gaat zijn helpt bij het overtuigen van jouw meerwaarde als sollicitant. Je moet jezelf tenslotte goed kunnen verkopen wil je in overweging worden genomen voor jouw droombaan. 

Ook extra stappen zetten op marketinggebied? We Match People!
Wij maken de ideale match tussen creatieve opdracht en de ideale marketing professional. Wij hebben alle expertises in huis: art directors, copywriters, social media marketeers, webdevelopers, grafische vormgevers, SEO en SEA specialisten en ga zo maar door. 

Vanuit onze uitgebreide database zoeken we de ideale kandidaat die aansluit bij de vacature. Door onze jarenlange ervaring op marketinggebied beoordelen wij iedere kandidaat op kwaliteit en creativiteit. Ook stappen zetten op marketinggebied? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!