14okt

Een goede vacaturetekst is belangrijker dan ooit. Met meer openstaande vacatures dan werkzoekenden, is dit dé manier om mensen binnen te halen. Het is dus enorm belangrijk dat je een goede indruk maakt met je vacaturetekst. Maar hoe zorg je er nou voor dat deze helder en aantrekkelijk is? Daar helpen we je in dit artikel mee op weg.

Houd het kort
Niemand heeft zin om een heel boekwerk te moeten lezen als ze op zoek zijn naar een baan. Je wil eigenlijk dat mensen in één oogopslag de belangrijkste zaken kunnen zien. Daarom is het onnodig om alle informatie heel uitgebreid te gaan beschrijven. Zeker als deze informatie ook op de website van je bedrijf te vinden is. Beperk je tot de vereiste informatie rondom de functieomschrijving. Kijk ook uit met vereisten voor een kandidaat. Som je er te veel op, dan zullen mensen veel sneller afhaken omdat het een ongeloofwaardige of onmogelijke vacature wordt. 

Vermijd clichés 
Zorg dat je bij het schrijven van een vacaturetekst ook de clichés vermijdt. Voorbeelden zijn: ‘ben jij een echte topper met…’ ‘heb jij geen 9 tot 5 mentaliteit?’ of ‘ben jij een spin in het web/een echte teamspeler?’. 

Deze clichés worden in andere vacatureteksten zo vaak gebruikt dat ze niets bijdragen aan het onderscheiden van jouw functie van de vele andere functies die openstaan. Daarnaast lezen mensen hier vaak overheen omdat ze het al duizend keer eerder gelezen hebben. Is het toch nodig een van de clichés te gebruiken omdat jullie bijvoorbeeld écht niet van 9 tot 5 werken? Leg dit dan kort uit met een voorbeeld.

Wees bondig
In het kader van kort maar krachtig: je wil dat alle vereisten en voordelen van een functie zo goed mogelijk te zien zijn. Zorg er daarom voor dat je deze helder en overzichtelijk opsomt. Wat kan iemand van jullie bedrijf en de functie verwachten en wat levert dit de kandidaat op? 

Wie wil je aantrekken?
Door bovenstaande informatie helder en overzichtelijk op te stellen, hoor je eigenlijk ook duidelijk te weten wie je wil aantrekken. Hier kun je de vereisten en de voordelen op afstemmen. Zo weet je zeker dat er alleen mensen solliciteren die jij ook graag op gesprek wil hebben. 

Geef een voorbeeld
Geef daarnaast een voorbeeld van hoe een werkdag in de specifieke functie eruit gaat zien. Zo kun je voor de mogelijke kandidaat al een beeld schetsen op basis waarvan deze persoon kan besluiten om te solliciteren of niet. Daarnaast geef je met een dergelijk voorbeeld ook een goede impressie van jouw bedrijf en de manier waarop jullie werken. 

Ook extra stappen zetten op marketinggebied? We Match People!

Wij maken de ideale match tussen creatieve opdracht en de ideale marketing professional. Wij hebben alle expertises in huis: art directors, copywriters, social media marketeers, webdevelopers, grafische vormgevers, SEO en SEA specialisten en ga zo maar door. 

Vanuit onze uitgebreide database zoeken we de ideale kandidaat die aansluit bij de vacature. Door onze jarenlange ervaring op marketinggebied beoordelen wij iedere kandidaat op kwaliteit en creativiteit. Ook stappen zetten op marketinggebied? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!