28feb

In de overvolle arbeidsmarkt buitelen de vacatures over elkaar. Werkzoekenden hebben de banen voor het oprapen en kunnen de krenten uit de pap kiezen als het gaat om een nieuwe uitdaging. Dat is voor werkgevers een flinke uitdaging. Je wil er tenslotte voor zorgen dat de beste professionals jouw organisatie uitkiezen als nieuwe werkplek. Daarbij geldt: geen functie is hetzelfde en dus zul je je vacaturetekst moeten afstemmen op de functie die je zoekt. In deze blog verklappen we je het geheim achter een goede marketingvacature.

Creativiteit
Marketingmensen zijn (vaak) creatieve mensen. Ben je een bedrijf dat wat creativiteit wel kan waarderen? Laat dit dan zien in je vacaturetekst door deze op een originele manier in te steken. Voeg bijvoorbeeld een ‘vriendenboek’ profiel toe van de ideale kandidaat. Ben je een serieuzer bedrijf dat op zoek is naar een analytische marketeer? Hou je vacaturetekst dan juist rechttoe-rechtaan. 

Duidelijkheid
Wees duidelijk over de functie en wat een marketeer bij jouw organisatie kan verwachten. Voeg een aantal bulletpoints toe waarin je bijvoorbeeld beschrijft hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet. Ook taken kun je in bullet points toevoegen zodat je een overzichtelijke maar desalniettemin informatieve vacaturetekst maakt.

Volledigheid
Kort en bondig is het credo voor een goede vacaturetekst, maar je wil natuurlijk ook geen belangrijke informatie weglaten. Dat betekent dat je moet kiezen welke informatie je deelt. In de huidige arbeidsmarkt loont het om te focussen op de voordelen van het werken bij jouw organisatie, de mogelijkheden voor groei en de cultuur binnen de organisatie. Zo krijgt een potentiële kandidaat al een goed beeld van het bedrijf.

Versterk je employer branding
Een sterke marketingvacature kan ook bijdragen aan het versterken van je werkgeversmerk (employer branding). Dit betekent dat de vacature niet alleen duidelijk moet maken wat je van een kandidaat verwacht, maar ook wat een kandidaat van jouw organisatie kan verwachten. Voeg informatie toe over de bedrijfscultuur, groeimogelijkheden, secundaire arbeidsvoorwaarden en andere voordelen die jouw organisatie uniek maken. Hierdoor trek je niet alleen gekwalificeerde kandidaten aan, maar vergroot je ook de kans dat ze graag bij je willen werken.

Laat je werknemers spreken
Overweeg om citaten of getuigenissen van huidige werknemers in de vacaturetekst op te nemen. Deze persoonlijke touch geeft potentiële kandidaten inzicht in de werkcultuur en de ervaringen van mensen die al bij jouw organisatie werken. Dit kan hen geruststellen en aanmoedigen om te solliciteren, vooral als ze kunnen zien dat jouw bedrijf een positieve impact heeft op de carrières van je medewerkers. Het geeft ook blijk van vertrouwen in je eigen team en dat is aantrekkelijk voor sollicitanten die op zoek zijn naar een ondersteunende en dynamische werkomgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *