21jan

Met de grote vraag naar professionals vandaag de dag, wil je natuurlijk een vacature uitzetten die direct in het oog springt. Met deze vacature kun jij je als bedrijf onderscheiden en zodoende meer kandidaten aantrekken. Zo weet je zeker dat de juiste kandidaat voor jouw bedrijf ertussen zit.

1 Kort en bondig

Hou je vacaturetekst kort en bondig. Let hierbij vooral op de opbouw van je vacaturetekst. Gebruik veel tussenkoppen waarbij je eerst iets vertelt over jullie bedrijf, wat jullie doen en waar jullie voor staan. Som vervolgens puntsgewijs op naar de vaardigheden die je zoekt in een marketing professional.

2 Maak het persoonlijk

Vermijd woorden als ‘uitdaging’ en ‘ben jij een echte kei in..’ of ‘weet jij als geen ander hoe je..’. Dit leest een werkzoekende in élke vacature. Onderscheid je bedrijf van de meute door een persoonlijke noot toe te voegen. Vertel bijvoorbeeld iets over hoe een werkweek er bij jullie uit ziet of wat jullie belangrijk vinden in de persoonlijkheid van een nieuwe werknemer.

3 Wat krijg ik ervoor terug?

Natuurlijk kun je een salaris, eventuele opleidingsbudgetten en een dagelijkse gezamenlijke lunch gebruiken als smaakmaker om iemand enthousiast te maken over een vacature. Maar je kunt het ook wat breder trekken. Geef bijvoorbeeld aan welke specifieke rol iemand gaat vervullen en wat dat voor jullie bedrijf betekent. Bijvoorbeeld: bij ons kun je als grafisch vormgever al jouw unieke ideeën op tafel leggen, wij waarderen een creatieve geest en zijn blij met elke nieuwe invalshoek!

4 Voorbeelden

Zijn jullie op zoek naar een creatieve marketeer? Of juist een strategische? Dit is afhankelijk van het klantenbestand dat jullie bedienen. Geef daarom voorbeelden van wat een opdracht precies zou inhouden zodat je zeker weet dat je de mensen met de juiste mindset en werkethiek aantrekt. Maak hierbij een onderscheid tussen vereisten en vaardigheden die leuk zijn om te hebben in een kandidaat.

5 Spreek de lezer aan met jij

Door de lezer met ‘jij’ aan te spreken, en de rol ook te beschrijven alsof je persoonlijk tegen diegene spreekt, zal een professional zich aangesproken voelen én zich direct voorstellen hoe het is om de beschreven functie te vervullen. Hiermee bouw je een persoonlijkere band op. 

Ook extra stappen zetten op marketinggebied? We Match People!

Wij maken de ideale match tussen creatieve opdracht en de ideale marketing professional. Wij hebben alle expertises in huis: art directors, copywriters, social media marketeers, webdevelopers, grafische vormgevers, SEO en SEA specialisten en ga zo maar door. 

Vanuit onze uitgebreide database zoeken we de ideale kandidaat die aansluit bij de vacature. Door onze jarenlange ervaring op marketinggebied beoordelen wij iedere kandidaat op kwaliteit en creativiteit. Ook stappen zetten op marketinggebied? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!