28aug

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe collega om jullie team te versterken maar lukt het niet om deze aan te trekken? Met de huidige arbeidsmarkt zul je als werkgever creatief moeten omgaan met het werven van nieuw personeel. Gelukkig hebben wij 5 tips voor het vinden van de ideale nieuwe collega.

1 Flexibele oplossing

Als je al tijden aan het zoeken bent naar een collega voor een bepaalde functie, wordt het misschien tijd om aan een flexibelere oplossing te denken. Besteed je opdracht bijvoorbeeld uit bij een detacheringsbureau dat zich richt op jouw doelgroep. Zo hoef je het proces van werving en selectie niet zelf uit te voeren.

Ben je op zoek naar een starter? Dan kun je de functie ook uitzetten als stage of werkervaringsplek. Op deze manier haal je een medewerker binnen die langzaam maar zeker steeds dichter naar jouw organisatie toegroeit en jouw organisatie uiteindelijk kent als zijn eigen broekzak.

2 Sales pitch

Om de juiste persoon aan te trekken, zul je je moeten onderscheiden van anderen bedrijven. Daarom zul je een sales pitch moeten verwerken in jouw vacature. Waarom moet iemand nou voor jouw bedrijf kiezen? Je kunt deze pitch kort als tekst verwerken in de vacature óf je kunt het creatiever aanpakken door bijvoorbeeld een video te maken en te laten zien hoe een werkdag er binnen jullie organisatie uit ziet. 

3 Vacature onder de aandacht

Als de vacature alleen op jullie eigen website te vinden is, zal deze niet snel veel bekijks trekken. Zorg er daarom voor dat je de vacature op alle belangrijke plekken onder de aandacht brengt. Deel het op social media en plaats hem op belangrijke vacaturebanken zoals Indeed.

4 Adverteren

Breng je vacature ook op andere manieren onder de aandacht. Maak bijvoorbeeld een advertentie die je plaatst op Facebook, LinkedIn en Instagram. Hier kun je een hele specifieke doelgroep instellen én aanspreken. 

5 Groeimogelijkheden

Misschien moet je je horizon verbreden en vind je jouw nieuwe collega in iemand die eigenlijk van origine een ander vak beoefent. Als je deze mensen een kans geeft om te groeien binnen jouw organisatie, kun je daarnaast profiteren van hun uitgebreide vaardigheden!

Ook extra stappen zetten op personeelsgebied? We Match People!

Wij maken de ideale match tussen creatieve opdracht en de ideale professional. Wij hebben alle expertises in huis. 

Vanuit onze uitgebreide database zoeken we de ideale kandidaat die aansluit bij de vacature. Door onze jarenlange ervaring beoordelen wij iedere kandidaat op kwaliteit en creativiteit. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!