14okt

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan op marketinggebied? Dan wil je er natuurlijk alles aan doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Met onderstaande 5 tips zorg jij in ieder geval dat je een flinke kans maakt als je gaat solliciteren!

1. Zorg dat je opvalt
Tegenwoordig is de banenmarkt flink overspannen. Dat geldt ook voor de marketingwereld. Wil je dus zeker weten dat jouw cv en motivatiebrief gezien worden? Zorg er dan voor dat je opvalt. Dit kun je doen door een opvallende opmaak te kiezen voor jouw cv of door de opmaak af te stemmen op de kleuren en de huisstijl van het bedrijf waarbij je gaat solliciteren. Ook een goede foto van jezelf mag eigenlijk niet ontbreken. Zo geef je het bedrijf meteen een beeld van wie jij bent. 

2. Check je spelling
Spelling is belangrijk, zeker als je in de marketingwereld werkt. Zorg er daarom voor dat jouw cv en motivatiebrief spelfout-vrij zijn. Je wil tenslotte niet afgeschreven worden omdat je overduidelijke d/t fouten over het hoofd gezien hebt. 

3. Verken je talent
Marketing is een breed begrip en er zijn ongetwijfeld aspecten waarin je beter bent dan in andere. Door jouw eigen sterke punten en zwakkere punten te verkennen, weet je precies waar je op moet inzetten tijdens een sollicitatiegesprek. Jij weet tenslotte waar je sterk in bent en wat je nog kunt verbeteren. Zo weet een bedrijf direct wat ze aan je hebben en waar ze je een groeimogelijkheid kunnen aanbieden. 

4. Lees je in
De marketingwereld verandert voortdurend. Er zijn altijd wel nieuwe trends en tools waar je over kunt lezen. Zorg ervoor dat je voor een gesprek op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen op jouw vakgebied. Zo kun je laten zien dat je weet waar je het over hebt én dat jij degene bent die altijd op de hoogte is van het laatste nieuws. Dat vinden jouw toekomstige collega’s alleen maar fijn. 

5. Ben jezelf
Hoe je het ook wendt of keert, het heeft geen zin om je anders voor te doen dan dat je bent. De soft skills in een bedrijfsleven worden steeds belangrijker. Dat betekent dat een bedrijf eerst zal kijken hoe jouw persoonlijkheid en werkethiek aansluit bij de rest van het team. Door jezelf te zijn kan de ander dit goed inschatten. 

Ook extra stappen zetten op marketinggebied? We Match People!

Wij maken de ideale match tussen creatieve opdracht en de ideale marketing professional. Wij hebben alle expertises in huis: art directors, copywriters, social media marketeers, webdevelopers, grafische vormgevers, SEO en SEA specialisten en ga zo maar door. 

Vanuit onze uitgebreide database zoeken we de ideale kandidaat die aansluit bij de vacature. Door onze jarenlange ervaring op marketinggebied beoordelen wij iedere kandidaat op kwaliteit en creativiteit. Ook stappen zetten op marketinggebied? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!