03jul

In het wervingsproces kan behoorlijk wat tijd en energie gaan zitten. Tenslotte wil je ervoor zorgen dat je de juiste mensen aanneemt die niet alleen passen binnen een functie maar ook binnen het bedrijf. Daarnaast zorgt een overspannen arbeidsmarkt ervoor dat je niet alleen veel sollicitaties binnenkrijgt maar dat je als bedrijf ook de juiste zaken moet uitlichten om nieuwe mensen te werven. Kortom: er zijn veel balletjes om in de lucht te houden. Gelukkig kan de technologie van vandaag de dag je helpen je processen te stroomlijnen en het overzicht te behouden. 

Snel en efficiënt

Een van de grootste voordelen van speciale HR software is de mogelijkheid om vacatures snel en moeiteloos te plaatsen. Go Hire biedt bijvoorbeeld verschillende templates waarmee je eenvoudig vacatures kunt samenstellen, waardoor veel van de tekst gestandaardiseerd kan worden. Hierdoor kunnen HR-professionals snel en gemakkelijk vacatures uitzetten en aantrekkelijke functieomschrijvingen creëren die potentiële kandidaten aanspreken.

Goed zichtbaar

Daarnaast biedt de tool een brede zichtbaarheid. Zodra een vacature is opgesteld, kan deze met behulp van de software direct worden geplaatst op belangrijke vacaturesites en platformen, zoals LinkedIn, Indeed en Monsterboard. Hierdoor wordt de kans vergroot dat de vacature wordt gezien door de juiste kandidaten, wat leidt tot een verbetering van de kwaliteit van de sollicitantenpool. 

Vervolgens beheer je sollicitaties en kandidaten volgens de manier die jij het prettigst vindt. Het stelt HR-teams in staat om automatische ontvangstbevestigingen te versturen zodra een sollicitatie binnenkomt en kandidaten te filteren op basis van specifieke kwalificaties. Ook zijn er mogelijkheden om standaard vragenlijsten te maken die kandidaten kunnen invullen, evenals de optie om sollicitaties via video te laten verlopen. Automatische evaluaties kunnen vervolgens worden toegepast om het selectieproces te versnellen. 

Makkelijk koppelbaar

Maar wellicht vind je het prettig om geschikte kandidaten te zoeken (en vinden!) via LinkedIn. Dan helpt een software zoals Manatal je. Hiermee kun je dankzij een speciale wervingsextensie direct alle relevante informatie van een LinkedIn profiel overbrengen naar je CRM-systeem. Daarnaast beheer je via deze software ook al je gesponsorde vacatures in één overzichtelijk platform. 

Artificial Intelligence

AI zie je tegenwoordig overal terug en het is een krachtigere tool dan ooit. Het kan je zelfs helpen met het automatisch selecteren van geschikte kandidaten. Zo verkort je dit proces met dagen of misschien zelfs weken. Zo kan Manatal zelf de meest belangrijke vereisten uit een vacaturetekst selecteren en de sollicitaties scannen waar deze vereisten in terug komen. Vervolgens worden alle beschikbare kandidaten gescand om te bepalen wie het beste bij de functie past. 

Ook je wervingsproces versnellen? Neem contact met ons op en besteed je vacature uit!