26nov

Het vinden van de juiste marketing baan kan een uitdaging zijn. Hoe zorg je ervoor dat er een juiste match tussen jou en het bedrijf in kwestie is? En dat jouw specifieke kwaliteiten ten volste benut worden? Misschien twijfel je wel over welke rol het beste bij je past. Maar het vinden van de juiste marketing baan is iets dat je niet per se alleen hoeft te doen.

Veel marketingtaken overlappen elkaar. Als marketeer vind je misschien wel verschillende dingen leuk om te doen, zoals het conceptdenken, analyseren van advertentiedata of het schrijven van blogposts en social teksten. Vanwege dit natuurlijke overlappen, kan het soms moeilijk zijn om de juiste marketing baan te vinden. 

Weten wat je wil

Het helpt natuurlijk als je voor jezelf duidelijk hebt wat voor soort baan je wil en welke specificaties hierbij komen kijken. Stel jezelf vragen als: hoe ziet mijn ideale takenpakket eruit? Wat zou ik nog willen leren? Welke arbeidsvoorwaarden zijn voor mij belangrijk?

Door jezelf deze vragen te stellen, kun je gerichter zoeken binnen vacatures waardoor je al in een vroeg stadium kunt bepalen of een functie bij je past of niet. 

Aantonen wat je kunt

Zorg er bij het solliciteren voor dat je portfolio volledig is en dat je bepaalde vaardigheden of prestaties kunt aantonen met eerder werk. Zo maak je het voor het bedrijf duidelijk wat je kan en wat jouw concrete toevoeging kan zijn aan het team. 

De juiste match maken

Natuurlijk is het belangrijk dat er een match is tussen jouzelf en het bedrijf waar je solliciteert. Gelukkig hoef je dit niet altijd zelf uit te zoeken. Met behulp van een uitzender hoef jij je simpelweg maar aan te melden met jouw profiel en CV en deze uitzender zorgt ervoor dat je als professional alleen geïntroduceerd wordt bij bedrijven waar een overeenkomst is tussen jouw vaardigheden en wensen en die van het bedrijf zelf. 

Ook extra stappen zetten op marketinggebied? We Match People!

Wij maken de ideale match tussen creatieve opdracht en de ideale marketing professional. Wij hebben alle expertises in huis: art directors, copywriters, social media marketeers, webdevelopers, grafische vormgevers, SEO en SEA specialisten en ga zo maar door. 

Vanuit onze uitgebreide database zoeken we de ideale kandidaat die aansluit bij de vacature. Door onze jarenlange ervaring op marketinggebied beoordelen wij iedere kandidaat op kwaliteit en creativiteit. Ook stappen zetten op marketinggebied? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!