01dec

Als je marketingmensen wil aantrekken met een vacaturetekst, zul je van goeden huize moeten komen. Hierbij wil je dus absoluut geen gebruik maken van enkele dooddoeners zoals ‘geen negen tot vijf mentaliteit’. Deze en nog een paar andere valkuilen moet je zeker proberen te vermijden bij het schrijven van een marketingvacature. In deze blog geven we je een paar tips.

Onduidelijkhei
Als een vacaturetekst één ding moet zijn, dan is het wel duidelijk. Een potentiële kandidaat moet direct kunnen zien wat jij als bedrijf zoekt en wat een functie oplevert. Grote lappen tekst zonder opsommingen zijn dus de grootste fout die je kunt maken. Hou je teksten kort en som eisen, wensen en voordelen overzichtelijk op in een lijstje.

Één pot nat
De meeste vacatureteksten lijken op elkaar. Zeker op marketinggebied, waar mensen graag creatief bezig zijn, is het belangrijk dat je jouw tekst onderscheidend maakt van de massa. Verleid jouw potentiële kandidaat door direct te beginnen met een voordeel van het werken bij jouw bedrijf in plaats van met termen te gooien zoals ‘stressbestendig’, ‘teamspeler’ of ‘geen negen tot vijf mentaliteit.’

Overdreven eisen
Natuurlijk hoop je de perfecte kandidaat te vinden die voldoet aan al jouw eisen. Maar als je overdreven eisen hebt dan kan het zomaar zijn dat je nooit een geschikte werknemer gaat vinden. Geef aan op welke punten kandidaten nog de mogelijkheid hebben om te leren en te groeien. Zo heb je een grotere kans om de perfecte kandidaat (in wording) te vinden. 

Vage praat
Zorg dat je duidelijk bent over wat de functie inhoudt. Mensen hebben weinig aan vage praat zoals ‘nieuwe collega’ gezocht. Door een voorbeeld te geven van hoe een dag in deze functie eruit ziet, kun je mensen een helder beeld geven en ze enthousiasmeren om te solliciteren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *